Levenskracht

Hier vind je aanvullende informatie per hoofdstuk over het boek dat geschreven is door Sven de Weerdt. 

Hoe kan ik mijn vitaliteit, vreugde en vrede vergroten en waarborgen, zelfs in moeilijke, deprimerende of alarmerende omstandigheden? Het stellen van deze vragen is als naar de dokter gaan en vragen hoe je in plaats van gezond te blijven, optimaal gezond kunt leven. Weinig mensen stellen deze vragen omdat ze denken dat de antwoorden voor de hand liggen: gezond eten, voldoende bewegen en genoeg slapen. Maar hoe kunnen we ons welzijn op een hoger niveau brengen, zodat we ten volle kunnen genieten van het leven, passend kunnen omgaan met moeilijkheden en betekenisvol kunnen zijn voor de mensen om ons heen? Deze vragen beantwoordt dit boek. 

De zoektocht naar vitaliteit, geluk en innerlijke rust is niet nieuw, maar een eeuwenoud streven van de mensheid. Tegenwoordig lijkt de druk echter toe te nemen en hebben we meer middelen tot onze beschikking dan ooit tevoren, maar desondanks voelen we ons opgejaagd, vervreemd, angstig, neerslachtig, gefrustreerd, opgebrand en eenzaam. Hoe kunnen we gelukkig zijn in tijden van welvaart? Hoe kunnen we opveren onder druk, kracht vinden uit tegenslag, groeien in crisissituaties? En hoe kunnen we onze gezondheid actief ondersteunen als we ziek of herstellende zijn?


Levenskracht is samengesteld uit twee essentiële elementen: zelfzorg en persoonlijk meesterschap.

Zelfzorg houdt in dat je in staat bent om voor jezelf te zorgen op een manier die past bij wie je werkelijk bent. Het gaat erom dat je je eigen behoeften erkent en er vervolgens mee aan de slag gaat. Dit betekent het creëren van een veilige plek waar je jezelf kan zijn en waar je jezelf kan terugtrekken wanneer dat nodig is.

Persoonlijk meesterschap gaat over het vermogen om uit je eigen verhaal te stappen en objectief naar jezelf te kijken. Het gaat om het begrijpen van hoe je functioneert en hoe je jezelf kan leiden in een positieve richting. Persoonlijk meesterschap betekent ook dat je jezelf uitdaagt en uit je comfortzone stapt om te groeien en te ontwikkelen.

Om een gelukkig, vitaal en vredig leven te leiden, is het cruciaal om op een warme en zorgzame manier verbonden te zijn met jezelf (zelfzorg) en om leiding te geven aan jezelf (persoonlijk meesterschap). Beide pijlers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dragen bij aan een leven vol veerkracht en energie.

Hier vind je aanvullende informatie per hoofdstuk over het boek dat geschreven is door Sven de Weerdt.