Klank en muziek - ENERGY OF SOUND

Spelen met aandacht en klank

- Energy of Sound -

Ontdek de energie van jouw unieke klank in deze groepssessie

Ontwaak de kracht van jouw stem en de unieke resonantie van jouw energie!


Heb je ooit het verlangen gevoeld om je stem volledig te laten stromen,

maar voelde je belemmeringen om jezelf uit te drukken?


Zoek je naar een diepere verbinding met je eigen (klank)energie en die van anderen?

Verken dan met ons de grenzeloze wereld van klank en stembevrijding.


Welkom bij "Energy of Sound" – een mysterieuze reis door de kracht van geluid, waar jij de hoofdrol speelt.

Ontdek de magie van harmonie, waar stemmen samensmelten en energieën elkaar ontmoeten.


Stap in het centrum van de cirkel en laat je omringen door de gezamenlijke klanken van de groep.

We klinken voor en met elkaar, resoneren met elkaars energie en creëren een klankomhelzing van verbondenheid.


Ervaar de verrassing van geleidelijk toegevoegde elementen,

de dynamiek van samenspel en laat je leiden door deze onvoorspelbare reis.


Instrumenten voegen zich subtiel toe, elke nieuwe klank een toevoeging aan de groeiende symfonie van de groep.


Verken de diepte van resonantie, laat energie stromen en

 creëer samen een unieke melodie die resoneert met de kern van wie je bent.


En als de laatste tonen van onze gezamenlijke klanken vervagen,

word je geleid naar een ontspannende en diepgaande klankenreis doordrenkt met natuurlijke geluiden en instrumenten,

die de resonantie in je lichaam en geest verder verdiept.


Laat je meevoeren door de klanken

en vind rust in de harmonie van het moment.


Energy of Sound nodigt je uit om jezelf te laten horen,

je energie te laten stromen

en de kracht van verbinding te ervaren door klank en resonantie.


Ben jij klaar om jouw stem te bevrijden en deel te nemen aan deze mysterieuze reis?

Laat het geluid van jouw aanwezigheid weerklinken!

Maximaal 

10 deelnemers

Duur

3 uur

Waar?

Orion Lommel

Prijs

55€

Wil je graag eerst nog even contact voor je je inschrijft?

Stuur me een bericht

Waar zou dit goed voor kunnen zijn?

Klanksessies met instrumenten zoals een handpan, cello, klankschalen en drum worden vaak geassocieerd met positieve effecten op ontspanning, stressvermindering en welzijn.

Hoewel wetenschappelijk onderzoek op dit gebied nog beperkt is, zijn er enkele studies en veel ervaringen die wijzen op mogelijke voordelen. Hier zijn enkele positieve effecten die vaak worden beschreven:


  • Diepe ontspanning: De klanken en trillingen van de instrumenten kunnen een diep ontspannend effect hebben op het zenuwstelsel. Dit kan leiden tot een vermindering van stress, angst en spanning.


  • Stressvermindering: Klanktherapie kan helpen om de productie van stresshormonen zoals cortisol te verminderen. Dit kan bijdragen aan een gevoel van kalmte en welzijn.


  • Meditatieve staat: De repetitieve en harmonieuze klanken kunnen mensen helpen om gemakkelijker in een meditatieve staat te komen. Dit kan de geest tot rust brengen en helderheid bevorderen.


  • Energiebalans: Sommige voorstanders van klanktherapie geloven dat de trillingen en resonanties kunnen bijdragen aan het in balans brengen van de energiecentra in het lichaam (chakra's).


  • Pijnverlichting: Er zijn aanwijzingen dat klanktherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, mogelijk omdat de trillingen een ontspannend effect hebben op gespannen spieren en het zenuwstelsel.


  • Slaapkwaliteit: Mensen melden vaak een verbetering van de slaapkwaliteit na het ervaren van klanksessies. De ontspanning die wordt ervaren kan bijdragen aan een betere nachtrust.


  • Emotionele verwerking: Klank kan ook emoties losmaken en helpen bij emotionele verwerking. Sommige mensen ervaren een gevoel van bevrijding en opluchting na het ervaren van een klanksessie.


  • Creativiteit en focus: Sommige mensen melden dat klanksessies hun creativiteit kan stimuleren en hun vermogen om zich te concentreren kan verbeteren.

Hoewel deze effecten vaak worden genoemd door mensen die klanksessies hebben ervaren, is het belangrijk op te merken dat de ervaring subjectief is en dat niet iedereen dezelfde effecten zal ervaren. De voordelen van deze klanksessies kunnen variëren van persoon tot persoon.


Herontdekking van klank

In 2022-2023 nam ik deel aan een boeiend jaartraject bij Geert Kumpen van Sound & Silence (https://www.soundandsilence.be/) en Elaisa (https://www.elaisawellness.com/) die ons leerde om klank en muziek te maken vanuit ons gevoel en om door de blokkades rond de stem en het stemgebruik heen te werken.


Daar voelde ik ook meteen een aantrekking tot de natuurlijke klanken die uit oa. de handpan, shakers, didgeridoo, klankschalen en belletjes kwamen.


Als kind was ik al veel met muziek en klank bezig: ik speelde cello, had in onze kelder een DJ booth met draaitafels en experimenteerde met muziekproductie. 


Zelfs toen gaf ik de voorkeur aan spelen op gehoor en gevoel, en aan het begeleiden van anderen in plaats van solospelen met bladmuziek. Na een periode waarin sport centraal stond, begon het weer te kriebelen om me meer met muziek bezig te houden.


Sinds het begin van dit jaar integreer ik klank en muziek in mijn persoonlijke begeleidingssessies. En deze zomer ben ik ook begonnen met groepssessies waarin klank en aandacht centraal staan.

Mogelijkheden

Je kan deze sessies op verschillende manieren ervaren:


- persoonlijke sessies: je kan een persoonlijke klanksessie boeken 

- groepssessies: er worden geregeld groepssessies georganiseerd door mezelf of in samenwerking met partners.


De groepssessies duren langer en je maakt verbinding met jezelf en met anderen.
Samenwerken?

Ik creëer graag samen met anderen.


Als je graag gebruik wilt maken van mijn persoonlijke klankcreaties om jouw eigen sessie te begeleiden of af te sluiten, een rustmoment wilt inbouwen in je workshop dag, een mooie afsluiter wilt van een meerdaagse,... mag je altijd contact met me opnemen. Dan voelen we in een persoonlijk gesprek of we kunnen samenwerken. 


Voorbeeld: Lin uit Lommel vroeg me om een 3 uur durende sessie te voorzien voor 12 vrienden en kennissen in haar tuin. Lin zorgde zelf voor de inschrijvingen en voorzag een heerlijk buffet en drank voor alle deelnemers zodat we een programma hadden van 12u tot 17u. De sessie bestond uit 2 delen waarbij het eerste deel ging rond het bewust richten van je aandacht naar de verschillende zintuigen, verbinden met anderen, en het maken van klank met de eigen stem te ontdekken. Deel 2 was een klanksessie van een dik uur waar ontspannen, gemediteerd en gereisd werd.