Starttraject Chronische Pijnklachten

In dit traject van 7 weken zet je de eerste stappen naar verandering. Verandering in je levensstijl, je manier van denken, je bewustzijn en je symptomen en pijnbeleving. 

In dit programma met dagelijkse online content  is het de bedoeling:

  • om je kennis te laten maken met o.a. algemene en specifieke wetenschappelijk onderbouwde en onderzochte factoren die pijn beïnvloeden.
  • om je te laten proeven van de laatste inzichten omtrent de werking van het zenuwstelsel
  • je experts op gebied van pijnmanagementte laten leren kennen die voor jou een inspiratie kunnen zijn of waarvan je door het bekijken en lezen van de inhoud, zelf meer over wilt weten.

Je kunt deze content met je smartphone lezen en bekijken, maar het is aangenamer om dit op je tablet of computer te doen.

Iedereen heeft een andere manier van leren en een individuele voorkeur voor mensen en hun aanpak. Daarom wordt er gevarieerd in tekst, video en audio en praktische oefeningen. Ook worden verschillende experts aan het woord gelaten over de verschillende onderwerpen  (waarin je je dan eventueel zelf verder kunt verdiepen). De bedoeling is om jou zo rechtstreeks in contact te brengen met mijn bronnen.

Een greep uit de mensen die mogelijk nieuwe inzichten voor jou kunnen bieden:

  • David Butler & Lorimer Moseley
  • Dr. John E. Sarno
  • Eckhart Tolle
  • Bruce Lipton
  • Gabor Maté
  • Joe Dispenza
  • ....

Deze inzichten hebben allemaal een impact op hoe jouw zenuwstelsel zich meer of minder bedreigd zal voelen en daardoor een grotere of kleinere pijnrespons zal veroorzaken. 


Een aantal onderwerpen zullen herkenbaar zijn, bij andere zul je misschien weerstand ondervinden of zijn voor jou minder van toepassing. Doe je best om je open te stellen en niet te fel te oordelen over de inhoud. Verdiep je in de onderwerpen die je het meest aanspreken, iedereen is anders.

De eerste weken zal het vooral gaan over je verleden en beïnvloedende factoren op pijn (educatie in vorm van tekst, beelden, video en audio). Daarna gaan we meer kijken naar wie je echt bent, nu, en waar je naartoe wilt. Daarbij komen praktische oefeningen om rond al deze elementen te werken.

De bedoeling is om je op deze manier een leidraad bieden en je te gidsen door en naar een aantal inzichten waarvan we geloven dat ze waardevol zijn voor jouw pad naar verlichting van je pijn en een verhoging van jouw energieniveau. Zo krijg jij misschien meer controle over je pijn en zullen de symptomen jou niet meer controleren. Op die manier zal het makkelijker worden om meer verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven.

Veel succes ermee!

Vriendelijke en warme groeten

StijnIn deze kennisbank vind je informatie en inzichten over het verminderen van pijn en het verhogen van energieniveau. Het programma bevat dagelijkse online content waarbij je kennis maakt met algemene, wetenschappelijk onderbouwde factoren die pijn beïnvloeden en de laatste inzichten omtrent de werking van het zenuwstelsel. Ook worden experts binnen het vakgebied aan het woord gelaten en worden praktische oefeningen aangeboden.

Het doel van deze kennisbank is om je te gidsen en te begeleiden in je pad naar verlichting van je pijn en het nemen van meer verantwoordelijkheid over je leven. De inhoud is gevarieerd in tekst, video en audio, en biedt verschillende invalshoeken en perspectieven. Je kunt zelf kiezen welke onderwerpen je het meest aanspreken en daar meer over leren.